5 aranyszabály

Nem a génjeinkben hordozzuk végzetünket

A fogantatástól számított első 1000 nap környezeti hatásai – azon belül is a táplálás – óriási szerepet játszanak olyan felnőttkori népbetegségek megelőzésében, mint például az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Tovább olvasom
1

A baba fejlődése függ az anya
étrendjétől is

A magzat szervezete azokból a tápanyagokból épül fel, amit az édesanya fogyaszt, így a terhesség alatt kiemelten fontos a megnövekedett vitaminszükséglet pótlása. Elengedhetetlen, hogy az édesanya szervezetében már a terhesség előtt, a babatervezés időszakában megfelelő mennyiségben jelen legyenek az egészséges fejlődéshez szükséges vitaminok és nyomelemek.

Tovább olvasom
2

A baba legjobb tápláléka az anyatej

Az első 6 hónapban az anyatej az elsődleges táplálékforrás kisbabád számára. Tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot, amire szüksége van, és folyamatosan igazodik igényeihez. Tökéletes a tápanyagtartalma, így a szoptatott gyermekeknél kisebb az esély az elhízásra, alacsonyabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük.

Tovább olvasom
3

A hozzátáplálás nem verseny

Szülőként egyedülálló lehetőséged van arra, hogy kialakítsd gyermeked egészséges étkezési szokásait. A babák étrendjébe csak akkor vezess be új ételt, amikor emésztőrendszere már megérett rá. Fontos a türelem és a fokozatosság! Egyszerre csak egy újdonságot kínáljunk.

Tovább olvasom
4

Kisgyermeked 1 éves kor felett sem „mini felnőtt"

A kisgyermekeknek 1 éves kor felett még eltérő mennyiségű és összetételű tápanyagra van szükségük, mint a felnőtteknek! Eltérő vitamin- és ásványianyag-igényük, és a felnőttek ízlése szerint fűszerezett, sózott és cukrozott ételek még megterhelik emésztőrendszerüket.

Tovább olvasom
5
Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!