Az első 1000 nap együttműködő partnerei

Az elmúlt évek során számos neves orvosszakmai és civil szervezet csatlakozott az Első 1000 Nap Programhoz, hogy tapasztalatukkal és szakértelmükkel hozzájáruljanak az edukációs kampány sikeréhez.

 Első 1000 nap Program sajtóközlemény

Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület

 2014. 03. 19. óta a Program támogatója, alapító tag

Az Első 1000 Nap Program egy külföldi mintán alapuló edukációs kampány, melyet hazánkban a Magyar Primer Prevenció Orvosi Egyesület hívott életre, 2014-ben. Az egyesület elnöke, Dr. Takács István azóta is a kezdeményezés élén áll, és aktívan segíti a kampány működését.

 

Magyar Védőnők Egyesülete

 2014. 03. 19. óta a Program támogatója, alapító tag

Az újszülött számára az anyatej a legtökéletesebb táplálék, amely minden fejlődéshez szükséges tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és maximálisan fedezi a baba igényeit az első fél év során. A Magyar Védőnők Egyesületének egyik legfontosabb célkitűzése az anyatejes táplálás és a szoptató édesanyák támogatása, amelyért a program indulása óta közösen is dolgozhatunk.

 

Magyar Gyermek-gasztoenterológiai Társaság

 2014. 03. 19. óta a Program támogatója, alapító tag

Génjeink csak kisebb mértékben határozzák meg egészségünket, mint azt korábban gondoltuk, a környezeti hatások – azon belül is a táplálás – azonban döntő szerepet játszanak számos felnőttkori népbetegség megelőzésében. A Magyar Gyermek-gasztoenterológiai Társaság évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tudatosítsa a társadalomban a megfelelő táplálás fontosságát, a közös cél elérése érdekében pedig hosszú távú együttműködéssel segítik az Első 1000 Nap Program munkáját.

 

Házi Gyermekorvosok Egyesülete

 2014. 03. 19. óta a Program támogatója, alapító tag

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete Programunkkal egyetértésben vallja, hogy az életkornak megfelelő táplálás elengedhetetlen a gyermek egészséges fejlődéséhez, és olyan felnőttkori népbetegségek megelőzéséhez, mint a diabétesz, az elhízás vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. Dr. Póta György, az egyesület elnöke gyermekorvosként már több éve aktívan részt vesz az Első 1000 Nap Program edukációs kampányában.

 

Felelős Szülők Iskolája

 2014. 03. 19. óta a Program támogatója

A példamutatás és a szülők aktív közreműködése elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges gyermek majd egészséges felnőtt cseperedjen a babából. A Felelős Szülők Iskolája hosszú évek óta dolgozik azon, hogy segítse az édesanyákat és édesapákat ezen az úton, az Első 1000 Nap Program partnereként is már a Program indulásának kezdetétől folyamatosan hozzájárul az edukációhoz.

 

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

 2014. 04. 25. óta a Program támogatója

Sok családban sajnos ugyanazt eszik a babák 1 éves kor felett, mint a család többi tagja, pedig tápanyagigényük még merőben eltér a felnőttekétől. Az Első 1000 Nap Program a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével együttműködve hiteles információt és szakmai segítséget tud nyújtani a szülők számára a megfelelő táplálással kapcsolatban.

 

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

 2015. 03. 26. óta a Program támogatója

Az anyatejes táplálás minden újszülött számára fontos, a koraszülött babáknál viszont egyenesen életmentő lehet. A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület segítségével az idő előtt született babák szüleit is könnyebben elérhetjük, és üzeneteinkkel hozzájárulhatunk a kicsik egészséges fejlődéséhez.

 

Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Gyermekgyógyászati Intézet

 2015. 03. 26. óta a Program támogatója

2015 tavaszán a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának 90 éves Gyermekgyógyászati Intézete is csatlakozott a Programunkhoz: közreműködésükkel a kelet-magyarországi régióban is több ezer egészségügyi szakemberhez és szülőhöz juthat el a korai táplálás fontosságának üzenete.

 

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház)

 2015. 11. 17. óta a Program támogatója

A koraszülöttek világnapja alkalmából, 2015 novemberétől a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját is a szakmai partnereink között üdvözölhetjük. A kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya és perinatális intenzív centruma élen jár a koraszülött babák korszerű és családbarát ellátásában, valamint az anyatejes táplálás támogatásában.

 

Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

2016. 04. 07. óta a Program támogatója

Prof. Dr Ács Nándor, a klinika igazgatója az intézmény csatlakozásakor hangsúlyozta, hogy a számos népbetegség megelőzésében kulcsszerepet játszó első 1000 nap nem a születéssel, hanem a fogantatással kezdődik. A kórházzal közösen azon dolgozunk, hogy minél több kismama és leendő szülő ismerhesse meg a várandósság alatti táplálkozás fontosságának üzenetét.

 

Magyar Gyermekorvosok Társasága

2017. 05. 22. óta a Program támogatója

Az elhízás elleni világnap alkalmából 2017-ben a Magyar Gyermekorvos Társaság is csatlakozott a programunkhoz. Dr. Velkey György, a szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a születést követő első 2 évben soha vissza nem térő lehetősége van a szülőknek arra, hogy megalapozzák gyermekük felnőttkori egészségét.

 

Tesco Magyarország

 2014. 04. 15. óta a Program támogatója

Rossmann Magyarország

2014. 09. 01. óta a Program támogatója

DM Magyarország

2015. 02. 10. óta a Program támogatója

A DM, a Rossmann és a Tesco Magyarország mindig különösen nagy figyelmet fordított az édesanyák és gyermekeik jóllétére és egészségére, és egyetértenek velünk abban, hogy az Első 1000 Nap Program üzenetei minden szülő számára hatalmas segítséget nyújthatnak az egészséges felnőttkor megalapozásában. Online és közösségi média felületeiken rendszeresen népszerűsítik a program edukációs tartalmait.

 

 

Nézd meg a további cikkeket is

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!