Főoldal / 0-1 ÉVES KORIG /

Tápszer kisokos: Tartsd szem előtt a baba fejlődését!

Az élet első 1000 napja során különösen fontos, hogyan táplálod a kisbabád, mert megfelelő étrenddel akár számos felnőttkori népbetegség kialakulásától is megkímélheted. Ha mindent megtettél, de mégsem sikerül szoptatni a picit, ne ess kétségbe, a fejlődéshez szükséges tápanyagokat tápszerrel is pótolhatod! Fontos viszont, hogy megismerd a különböző típusokat, és a baba számára legmegfelelőbbet válaszd. Tudtad, hogy laktózmentes változat is kapható?

 

A modern tápszerek

Az élet első 1000 napjának táplálása a baba felnőttkori egészségére hatással van: a helyes táplálás segít megelőzni a felnőttkori cukorbetegséget, elhízást, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy anyatej hiányában is megkapja a baba a szükséges tápanyagokat – ilyenkor javasolt a tápszeres táplálás megkezdése.  A baba korának és egészségi állapotának megfelelően kiválasztott, modern tápszerek a baba fejlődését szolgálják, nem terhelik meg az emésztőrendszert, nem okoznak hasfájást és megfelelő adagolás mellett dundi sem lesz tőlük a kicsi.

Sokan inkább a korai hozzátáplálás mellett döntenek, pedig az nem helyettesítheti a folyékony, tejalapú táplálékot, sőt, hat hónapos kor alatt meg is terhelheti a baba még fejlődésben lévő emésztőrendszerét.

 

AR és HR tápszerek

Az AR, azaz az antireflux tápszer már az újszülött babának is adható fokozott bukás és reflux esetén.

A HA, azaz a hipoallergén tápszer tejallergia, valamint ekcémás foltok, hasmenés vagy véres széklet esetén javasolt. A tápszer kiválasztásában minden esetben kérjük szakorvos segítségét!

 

 

 

 

 

 

Kulcsszavak

Partnerek: