A korai táplálás hatása a későbbi elhízásra

Az utóbbi évtizedben egyre több tudományos evidencia született arról, hogy a korai táplálás mekkora hatással van a későbbi életévekben kialakuló elhízás és egyéb népbetegségek megjelenésére.

Összefüggés: táplálás és elhízás

A metabolikus vagy fejlődési programban említett jelenség a korai táplálkozás és az életmódbeli tényezők által okozott anyagcserében és egyéb testi funkciókban mutatkozó tartós változásokat írja le, és közegészségügyi jelentőségének köszönhetően széles körű figyelmet kap.

Szakértők nemzetközi összefogása hozta létre az Európai Bizottság által alapított EarlyNutrition (korai táplálás) kutatási projektet, amely a korai életszakaszok betegségprevencióra vonatkozó ajánlásait és stratégiáit hivatott finomítani.

A kutatás betekintést nyújt az élet korai szakaszában táplálás, illetve táplálkozás által történő programozás koncepciójába és leírja azokat a legfontosabb hipotéziseket a táplálás hosszú távú egészségre gyakorolt hatására vonatkozóan, amelyekre napjaink kutatásai fókuszálnak.

A cikket teljes terjedelmében ITT éri el!

Ha érdekesnek találta cikkünket, kérjük, támogassa a programot elektronikus aláírásával!

Nézd meg a további cikkeket is

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!