Mi a nutricheq?

A 2015-ben végzett, 0-3 éves gyermekek tápanyagbevitelére és élelmiszer-fogyasztására vonatkozó felmérés kimutatta, hogy a magyar kisgyermekek többségének túl magas a nátrium- és koleszterinbevitele. Ezzel szemben az ajánlott napi mennyiség alatt marad a D-vitamin-, vas- és kalciumbevitelük.
A NutriCHEQ Egészséges Kisdedtáplálási Program egy olyan komplex szűrőprogram, amely segíti feltérképezni a kisgyermekek táplálkozási szokásait és az azokban rejlő esetleges kockázatokat. Próbáld ki Te is, és tudd meg, hogy gyermeked étrendjével minden rendben van-e!

Hogyan működik a NutriCHEq?

Töltsd ki kérdőívünket, és az eredmények alapján beszélgess el védőnőddel a helyes csecsemő- és kisgyermektáplálásról. Ezenkívül az alábbiakban találsz személyre szabott, kifejezetten neked szóló forrásanyagot és útmutatót arra vonatkozóan, hogyan kezelheted leghatékonyabban gyermeked esetleges táplálkozási problémáit. Az ajánlások pedig abban nyújtanak segítséget, hogy mikor érdemes dietetikus tanácsát kérned vagy további vizsgálatokat elvégeztetned. Tekintsd át további anyagainkat!

Letölthető dokumentumok

Töltsd le és olvasd el letölthető tájékoztatóinkat, mert: – tájékoztatást és segítséget nyújtanak számodra kisgyermeked táplálkozási problémáinak kezelésével kapcsolatban (pl. mit tegyél, ha válogatós gyermeked) és – a probléma kezelésére javaslatokat és tippeket adnak, hogy egy-egy súlyos következmény (pl. vashiány) kialakulását elkerülhesd.

Fontos, hogy időben felismerd, hogyha kisgyermeked táplálása kockázatokat rejt, hiszen az első 1000 nap táplálásával megalapozhatod gyermeked felnőttkori egészségét, ugyanakkor, hogyha szemet hunysz egy-két aprónak tűnő probléma felett, hosszú távon egészségtelen étkezési szokásokat sajátíthat el kisbabád. Az első 1000 nap egy soha vissza nem térő lehetőség, amikor Te, mint szülő, aktívan tehetsz gyermeked egészségéért!

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!