Szakértők és támogatók

Szakértőink

Dr. Takács István

belgyógyász, endokrinológus

A legújabb kutatások szerint a külső környezeti hatásoknak, azon belül is a korai táplálásnak óriási szerepe van a felnőttkori egészség alakulásában. Az első 1000 napban a szervezet egy egész életre meghatározó fejlődésen megy keresztül, ekkor van a legtöbb esély, hogy tegyünk gyermekeink jövőjéért.

Dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem I sz. Belgyógyászati Klinikájának docense két évtizede foglalkozik endokrinológiával és klinikai farmakológiával. Tudományos doktori értekezését a kalcium-anyagcserére ható genetikai tényezőkből írta, amelyben számos nemzetközi vonatkozásban is jelentős megállapítást tett.

Több könyv szerzője és szerkesztője, valamint szakmai konferenciák rendszeres előadója. Az Első 1000 Nap Program alapítójaként kiemelt figyelmet fordít a kisgyermekkori táplálás és vitaminpótlás témakörére.

Dr. Póta György

csecsemő- és gyermekgyógyász

Az első 1000 nap megfelelő táplálása és vitaminbevitele kulcsszerepet játszik olyan felnőttkori betegségek megelőzésében, mint az elhízás, a diabétesz vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. Soha vissza nem térő lehetősége van ekkor a szülőknek, hogy megalapozzák gyermekük jövőbeni egészségét.

Dr. Póta György a Heim Pál Gyermekkórházban kezdte praxisát, majd körzeti és házi gyermekorvosként dolgozott Csepelen. 1998 óta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének vezetőségi tagja: 2001 és 2004 között az Ellenőrző Bizottság elnöke, majd 2008-tól 2012-ig a szervezet alelnöke volt, 2012 novemberétől pedig a HGYE elnöki posztját tölti be. Az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia tagjaként, illetve az ECPCP (Alapellátó Gyermekorvosok Európai Egyesületeinek Szövetsége) egyik hazai delegáltjaként a nemzetközi szakmai munkában is aktívan részt vesz.

Dr. Altorjai Péter

csecsemő- és gyermekgyógyász

Az elhízás és a 2-es típusú diabétesz ma már nem csak a felnőtteket érinti: a cukorbetegség egyre gyakoribb gyermekkorban is, az elhízás pedig világszerte népbetegségnek számít az 5 évnél fiatalabbak körében. Az élet első 1000 napjának megfelelő táplálásával mindkét betegség megelőzhető.

Dr. Altorjai Péter 2000-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd 2006-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból tett szakvizsgát. A rezidens éveket követően a Madarász utcai Gyermekkórház kora-, csecsemő-, illetve belgyógyászati osztályának munkatársa lett.

Hazai praxisa mellett nemzetközi szinten is részt vesz a szakmai munkában: az Alapellátó Gyermekorvosok Európai Egyesületeinek Szövetsége (ECPCP), valamint az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia aktív tagja.

Dr. Velkey György

csecsemő- és gyermekgyógyász

A megfelelő D-vitamin- és vaspótlás elengedhetetlen az élet első 1000 napjában: hozzájárul a csontok, az idegrendszer, az immunrendszer és a kognitív területek fejlődéséhez, és nemcsak a gyermekkori, hanem a felnőttkori egészség alakulásában is döntő szerepet játszik.

Dr. Velkey György, csecsemő- és gyermekgyógyász csaknem 30 éve dolgozik az egészségügyi szférában (ebből 22 évet vezetői pozícióban töltött), munkásságát pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is elismerték. Orvosi pályafutását a Debreceni Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján kezdte, jelenleg pedig a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatójaként dolgozik, valamint a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöki posztját tölti be.

Dr. Tokodi István

neonatológus, gyermek-gasztroenterológus

Sok szülő 1 éves kor felett ugyanazt adja enni a babának, amit a család többi tagja is eszik, pedig a kicsi tápanyagigénye még merőben eltér a felnőttekétől. A táplálás kiemelt jelentőséggel bír az egészségfejlődésben, ezért fontos, hogy egyéves kor felett se kezeljük a babát mini felnőttként.

Dr. Tokodi István 1991-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd ezt követően 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2000-ben gasztroenterológiából, 2002-ben pedig neonatológiából tett szakvizsgát.

Jelenleg a székesfehérvári kórház perinatális intenzív centrumának vezető neonatológusaként dolgozik. Rendszeresen előad különböző gasztroenterológiai és gyermekgyógyászati konferenciákon, illetve gyakran publikál tudományos hazai szaklapokban is.

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!